Tartalom megjelenítő

AGRICULTURA | 19/11/2024  Ruralcat

Una trentena d’alumnes participen a la jornada sobre teledetecció i aplicació de precisió amb drons a l’agricultura

L’Escola Agrària de Cabrils juntament amb l’Escola Agrària d’Espiells van organitzar la trobada tècnica PATT sobre com aplicar aquestes noves eines al sector agrícola

L’Escola Agrària de Noves Tecnologies i Horticultura de Cabrils, centre públic del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA), va organitzar el passat dimarts 12 de novembre una jornada tècnica PATT sobre la teledetecció i aplicació de precisió amb drons a l’agricultura, juntament amb la col·laboració de l’Escola Agrària de Viticutura i Enologia Mercè Rossell i Domènech a Sant Sadurní d’Anoia, on es troba el centre de formació en viticultura i enologia i va comptar amb una trentena d’assistents. Es tracta d’una de les jornades incloses en el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT), un instrument del DARPA consolidat i de referència per a la transferència de coneixements i la formació i capacitació del sector agroalimentari i forestal a Catalunya.

 

Així, durant l’acte els participants van explorar com la teledetecció permet monitorar de manera precisa els camps agrícoles, proporcionant informació vital sobre l’estat de les plantes, la salut dels cultius i les necessitats de reg. En aquest sentit, és a través de l’ús de drons equipats amb sensors avançats, que es pot recollir dades detallades de forma ràpida i eficient, cosa que permet als agricultors prendre decisions informades i actuar amb precisió. Per això, també es va realitzar un procés tècnic de captura de dades amb drons, sensors tèrmics i multiespectrals, per posteriorment analitzar i comentar els resultats. Aquestes eines ens serveixen per saber en quin estat es troba i què necessita el cultiu analitzat.

 

Els professionals tècnics de l’empresa EbreDrone van ser els encarregats de dur a terme totes les ponències per introduir els drons i les tecnologies de teledetecció en l’agricultura, mostrar com funcionen aquests aparells i com poden transformar la gestió de cultius, el sòl i els recursos. Aquesta empresa ofereix servei amb drons, i per això els inscrits van rebre formació per part seva sobre com aplicar aquestes noves eines al sector agrícola i conèixer tant els seus avantatges com inconvenients.

 

Així mateix, durant la sessió també es va analitzar com la teledetecció i els drons poden millorar la detecció de plagues i malalties, reduir la quantitat d’inputs agrícoles utilitzats i minimitzar els impactes ambientals. Així mateix, els participants van explorar com aquestes tecnologies poden ajudar en la gestió de la maquinària agrícola i la planificació de les collites. Per això, es van realitzar unes proves de vol a la vinya de l’Escola Agrària d’Espiells, per demostrar de manera pràctica l’operació de teledetecció i d’aplicació aèria de producte.

 

FONT: DARPA

Informació relacionada