Parcs agraris a Catalunya, Espanya i Europa | 31/08/2009  Ruralcat

Parcs agraris de Catalunya, Espanya i Europa

A Catalunya, i a la resta de l'estat espanyol, hi ha diversos parcs agraris, en funcionament o en projecte, tots basats en la mateixa idea de conservació de l'espai agrari proper a les zones urbanes. Tot i que mantenen les seves peculiaritats segons les necessitats i característiques de cada zona.

Parc agrícola de Milà

Font: Parc agrícola de Milà.

Alguns exemples són el Parc Agrari del Llobregat, en funcionament des del 1998, el Parc Agrari de Sabadell, l'Espai rural de Gallecs (entre Mollet i Parets del Vallès) o el Parc Agrari de l'Alt Empordà, encara en projecte.

A la resta de territori espanyol hi ha casos com l'Anillo Verde de Vitoria-Gasteiz, que és el resultat d'un pla de restauració i recuperació ambiental de la perifèria de la ciutat. Un altre exemple és parc periurbà de la Dehesa del Generalife a Granada, tot i que estan més centrats en l'entorn natural que no pas en l'agrícola.

El concepte de parc agrari està estès a la resta del continent europeu, com són els exemples del Parc d'Aubagne (Les Jardins du Pays d'Aubagne) francès o el Parc Agrícola de Milà (Parco Agricolo Sud di Milano) a Itàlia.