PREMIS RURALAPPS | 15/12/2016  RuralCat

iRuralNavigator i Vacapp guanyen els Premis Ruralapps 2016

Una aplicació que serveix per a la recerca de finques rurals a tot l'Estat i una altra dissenyada per millorar la gestió de les explotacions de boví extensiu han estat les guanyadores de la tercera edició dels Premis Ruralapps 2016, que atorga el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Premis Ruralapps

A través dels Premis Ruralapps el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agrari, alimentari i rural, i distingir les empreses que hagin desenvolupat les millors aplicacions mòbils funcionals que contribueixin a la millora del sector agroalimentari i del medi rural.

Enguany, la tercera convocatòria, ha comptat amb un total de 19 candidatures, entre les quals s’han escollit les guanyadores i finalistes de cada modalitat:

 

Ruralapps-ciutadania

 

La guanyadora ha estat l’app iRuralNavigator, creada per Alexandre Llaó García, de l’Ampolla. Es tracta d’una aplicació que serveix per a la recerca de finques rurals a tot l’Estat. A través de la introducció d’una finca i una parcel.la, el programa calcula una ruta aproximada fins aquesta. És, per tant, útil per a qualsevol servei d’àmbit rural com ara veterinaris, repartiments, logística, entre d’altres.

L’ app Diet creator, de Redes Líquidas, SL, de Barcelona ha estat la finalista. Es tracta d’una aplicació que permet la comunicació i tramesa d'informació entre el dietista i el seu pacient.

 

Ruralapps-professional del sector

 

L’aplicació Vacapp ha estat la guanyadora. Ideada per Mateu Yábar Vallès, de Barcelona, està dissenyada perquè els ramaders puguin millorar la gestió de les explotacions de ramat boví extensiu. L’objectiu és que el ramader conegui la informació de tot el seu bestiar, ja que l’aplicació permet tenir un control exhaustiu de vaques i vedells. Per cada animal es pot registrar diferent informació (malalties, deslletaments, parts,...), realitzar el control de sanejament que duu a terme el veterinari i agrupar el bestiar en ramats i registrar-ne els moviments. L’apliació permet tenir la informació in situ i pot funcionar sense connexió a Internet.

La finalista ha estat AppÍCOLA, de VP Control Animal, SL, de Torelló, una aplicació pensada per a la gestió de les explotacions apícoles.

 

El lliurament dels premis tindrà lloc el proper 30 de novembre, a Barcelona, en el marc de l’Eurecat Mobile Fòrum.