PITA 2016 | 14/12/2016  RuralCat

Torna el Premi PITA!

El Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) es fa gran: el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha convocat la seva 15à edició. El termini per a la presentació de candidatures finalitza el 18 de juny.

Detall del pòster del PITA 2016

Amb el premi PITA la Generalitat i el Departament volen reconèixer la innovació realitzada a les empreses agràries, l’agroindústria i les persones joves emprenedores del sector. També vol fomentar i incentivar les accions capdavanteres que signifiquin l’obtenció d’un nou producte, procés o gestió orientats a millorar la competitivitat i la sostenibilitat.

El premi consta de tres modalitats: una per a l’empresa agrària, una per a l’agroindústria i una al/a la jove emprenedor/a innovador/a, dotades amb 6.000 euros cadascuna, i també hi ha tres nominacions o finalistes a les tres modalitats amb una dotació de 2.000 euros cadascuna.

El termini per a la presentació de candidatures és del 19 d’abril al 18 de juny 2016.

 

15 ANYS DE RECONEIXEMENT A LA INNOVACIÓ

 

Els premis PITA van néixer l'any 2001 amb l'objectiu d'incentivar la innovació tecnològica del sector agroalimentari per donar resposta a les demandes de productes de qualitat, segurs i produïts d'una manera respectuosa amb el medi ambient i el benestar animal.

Amb els anys es va veure la necessitat de distingir els diversos tipus d'innovació dins el sector i l'any 2005 es van crear dues modalitats, una per agroindústries i l'altra per empreses agràries. Com que el sector continuava evolucionant, en la convocatòria del 2012, el Departament d'Agricultura va decidir crear una tercera categoria destinada específicament a persones joves emprenedores.

Ara, el 2016, celebrem la seva XV edició! Per això, a RuralCat (Premi PITA) hi pots trobar informació sobre aquesta convocatòria i tota la seva trajectòria: qui es va presentar cada any, qui va guanyar, qui va fer entrega dels guardons, entrevistes i vídeos amb els principals protagonistes ... fins i tot pots veure els pòsters de cada edició!