Capçalera
 Segueix-nos a
  
11 d'Octubre de 2018 Butlletí núm. 767
S’obren les inscripcions a 11 cursos de formació a distancia
El proper 15 d’octubre s’obren les inscripcions a nous cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat. El període d’inscripció finalitzarà el 24 d’octubre.  
 
Vic acollirà un congrés internacional sobre tòfona l’any vinent
El Congrés Internacional Trufforum es celebrarà del 24 al 26 de gener de 2019 i posarà en contacte el sector professional de la tòfona per divulgar-ne els valors i la cultura.  
 
Entrevista a Pau Frigola, Fundador de la sidreria Mooma i guanyador del premi PITA 2017: “Amb Mooma el que hem fet és agafar l’experiència fructícola familiar i aplicar-la a un model de negoci més innovador”
Agroalimentària Mas Saulot, SL (MOOMA) ha resultat guanyadora de la XVI edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2017 en la modalitat d’empresa agrària per la implantació d’un nou model de negoci, la primera sidra catalana, basat en donar un valor afegit a les pomes mitjançant la transformació a productes innovadors de qualitat, tot implantant un model integrador a la zona rural que fomenta l’economia local, col·laborativa, circular i sostenible.  
 
Convocatòria d'ajuts per executar programes de sanitat animal pel 2018
Agricultura destina més d'un milió d'euros per a la lluita contra el cargol poma i la conservació de la biodiversitat al Delta de l'Ebre
Jornades tècniques del 15 al 21 d’octubre
Els sisens Premis Vinaris premien els millors vins catalans del 2018.
El flequer Josep Miquel Canut, guanyador del Millor Pa de Pagès Català 2018
La Cooperativa agrària Plana de Vic ha desenvolupat un concentrador de purins en dues fases per millorar l’eficiència en la gestió de les dejeccions
La Fira de Sant Miquel mostra un alt interès per la teledetecció en l’agricultura
Les Escoles Agràries visiten la Fira de Sant Miquel de Lleida com a espai d’aprenentatge
El departament d’Agricultura participa en la publicació de l’estudi "Joves al camp" sobre les incorporacions de joves al sector agrari a Catalunya
El Laboratori Agroalimentari publica un article sobre control de pesticides en alimentació animal a la revista ‘Analytical Methods’
 
DOGC
RESOLUCIÓ ARP/2244/2018, de 25 de setembre, per la qual es declaren els crèdits efectivament disponibles per als ajuts destinats a la millora de la producció i comercialització dels productes de l'apicultura convocats mitjançant la Resolució ARP/1218/2018, de 4 de juny (ref. BDNS 402949).
RESOLUCIÓ ARP/2268/2018, de 2 d'octubre, per la qual s'autoritza l'augment artificial del grau alcohòlic volumètric natural en els mostos de raïm blanc de la varietat Macabeu que s'elaborin amb destinació de vi base cava.
RESOLUCIÓ ARP/2269/2018, d'1 d'octubre, per la qual s'obre el termini de sol·licitud de participació en el procediment de selecció dels proveïdors de fruites i hortalisses i de llet als centres educatius adherits als programes escolars en el curs 2018-2019 i es convoquen els ajuts corresponents per a la promoció i el subministrament de fruites i hortalisses i per al subministrament i distribució de llet a l'alumnat de centres educatius dins el marc dels programes escolars per al curs 2018-2019 (ref. BDNS 417812).
CORRECCIÓ D'ERRADES a la Resolució ARP/2097/2018, de 17 d'agost, per la qual s'incrementa la dotació pressupostària dels ajuts associats al contracte global d'explotació corresponents a 2017 convocats mitjançant la Resolució ARP/700/2017, de 29 de març (ref. BDNS 340601) (DOGC núm. 7708, de 18.9.2018).
 
Formació a distància - (Servei de Formació Agrària)
El proper període d'obertura d'inscripcions està previst per al 15 d' Octubre
RuralCat oferirà més de 70 edicions de cursos durant el 2018
Apartat de cursos a distància a RuralCat
 
Més formació - (Cursos Presencials, Seminaris..)
360º del tast comercial. Eines i habilitats per organitzar-lo i rendibilitzar-lo
Construcció d’una estufa amb inèrcia tèrmica i bescanviador
Sanitat i higiene de carn silvestre de caça
Taller/Seminari d’emprenedoria en horta
Bioconstrucció a l’explotació agrícola. Construcció amb terra
Dona valor afegit al teu producte: innovació, comercialització i comunicació per a petits i mitjans operadors alimentaris
Apartat de Més formació...
 
Pròxims esdeveniments
Bolets del Parc Natural de l'Alt Pirineu, diversitat, ecologia, gastronomia, comerç i regulació 
Introducció a la permacultura en l'horta d'altura  
Bones pràctiques en internacionalització. Visita a empreses
Intensificació de l'olivera: qualitat i malalties
Gastronomia i Cuina: producte i turisme
Gestió de pastures amb pràctiques regeneratives i avaluació del seu estat
Veure més esdeveniments...
 
Reenviar a un amic | Què és RuralCat i qui el fem?
Registra't | Envia'ns els teus suggeriments